share

Tuesday, December 30, 2008

Apam Butter



Emm..ni lah hasil wake up awal2 tadi just nk try buat apam ni..memang kelakar tadi ye la first time nak try buat..dah le tak pernah buat gula hangus...first masak gula 2 dah ter over cook la plak hasilnye gula rentung, rasa nye pahit sgt..then buat plak kali kedua dgan pnuh berhati2..alhamdullilah ok sikit le..but still tak puas hati sebab tak tau rupe sebenar nye..then start la plak mngadun resepi, lepas tu mngukus plak..after 20 minute masak buke tutup pngukus, sedih nye nape apam ni tak naik..huhu..merajuk agak nye..hehe. unt second round letak byak skit, mybe memang tak naik kot (nk sedap kan ati je)...ok ke yek apam butter ni??



untuk satu bancuhan tadi dapat le banyak ni walau pun beberape ketul dah ditelan..hehe..sowi ambik gambo ni tadi kat dapur je..x pandai nak hias-hias..hehe..resepi ni saya ambik dari kak d tp kak MYR pun da jgak resepi ni..tak rugi pun try sebab rase nye sedap..selamat mencube :)

5 comments:

Aymywithlove said...

Salam kenal.. ni la apam yg femes tu kan.. hehhe.. nak mtk izin tuk link adik kat umah akak.. bebila jemput la ke umah..

budakecik said...

boleh aje kak..hehe, selamat berkenalan :)

kak ina kl said...

salam budakecik...makin terror masak nampak...untungnya sape yang dapat kamu nanti...kat myr forum id akak roslana_06...

Ummi said...

Salam singgah, amboii sedapnya apam..memang kegemaran akak nih! Oreo cheesecake tu pun terliuq tgk..penah buat dulu..mmg best kan!

budakecik said...

to kak ina :
sikit-sikit tu boleh le akak..hehe.

to kak ummie:
duk try buat apam 2 tp mcm x menjadi sgt..x pe nnti try lagi buat.